Adembenemend Noorwegen ontdekken

Op vakantie naar Noorwegen

Heb je nog geen vakantie geboekt voor aankomende zomer? Dan moet je zeker eens overwegen om een trip naar Noorwegen te maken. Dit land staat bekend vanwege de schoonheid van de natuur die er te vinden is. Het is het land van de fjorden, maar zeker ook van een ongerepte natuur in het binnenland. Bergen met sneeuw, prachtige kusten en uitgestrekte bossen, maken Noorwegen tot een aantrekkelijk land voor bijvoorbeeld kampeerders.

Vrij kamperen in de natuur

Noorwegen is een van de weinige landen in Europa waar je nog vrij kunt kamperen. Je kunt gemakkelijk je tent ergens opslaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je weg gejaagd wordt. Wanneer je graag dichtbij de natuur wilt staan, dan is dit een echte aanrader. Zorg er wel voor dat je voldoende warme kleding bij je hebt, want de nachten kunnen best koud zijn. Zelfs in de zomer!

Breng een bezoek aan de hoofdstad Oslo

Uiteraard mag een trip naar Oslo niet ontbreken, wanneer je een vakantie naar Noorwegen boekt. De combinatie van het stadse leven en de natuur, maken Oslo tot een bijzondere stad. De voorzieningen in Oslo zijn uitstekend geregeld, dus je kunt er prima een paar nachten in een hotel boeken. Ben je een fervent feestvierder? Dan kun je uitstekend terecht in diverse clubs.

Walvissen spotten

Een unieke ervaring die je zeker niet snel zal vergeten, is een excursie de Noordzee op. In het noorden van Noorwegen heb je namelijk de mogelijkheid om walvissen te spotten. Dit kunnen potvissen zijn, maar ook orka’s en dolfijnen kun je tijdens je excursie tegen komen. Je bent er wel 6 tot 8 uur voor kwijt, dus je moet er een dag voor over hebben. Maar het is de beste ervaring om de vrije natuur in Noorwegen beter te leren kennen.

Have your say