De 5 mooiste plekjes van Canada

Canada is een fascinerend land waar je uitstekend je vakantie kunt doorbrengen. Na Rusland is Canada het grootste land ter wereld en het staat vooral bekend om het overweldigende natuurschoon dat je hier aantreft. Wellicht is het voor jou lastig om een keuze te maken welke plekjes je graag wilt bezoeken in dit grootste land. Wij hebben een top 5 voor jou verzameld.

1. Capilano Suspension Bridge

Als je een aantal dagen doorbrengt in Vancouver, is de Capilano Suspension Bridge een aanrader om overheen te lopen. Deze brug is gebouwd in 1889 en ligt 70 meter boven de Capilano rivier. Een schitterende plek om een aantal foto’s te maken met je camera!
Gotta go to Capilano Bridge when family comes!
2. Nahanni National Park

Een prachtig stukje natuur tref je aan in het Nahanni National Park. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Enorme watervallen en complexe grottenstelsels maken deel uit van dit nationale park met een oppervlakte van maar liefst 4.700 (!) vierkante kilometer.

3. Niagara Falls

De Niagara Falls zijn drie watervallen die je kunt vinden op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Deze watervallen liggen op een uur rijden vanaf de Canadese stad Toronto en zijn een adembenemend natuurverschijnsel.

4. De Saskatchewan meren

Houd je wel van kamperen en vissen? Wellicht dat de Saskatchewan meren dan iets voor jou zijn. In deze Canadese provincie zijn meer dan 100.000 meren te vinden waar je urenlang kunt genieten van de meest mooie zonsondergangen.

5. Churchill

Wil je dolgraag ijsberen in levende lijve ontmoeten? Bezoek dan Churchill. Dit wordt ook wel de hoofdstad van de ijsberen genoemd. Je kunt hier oog in oog komen te staan met wilde witte ijsberen.

Met deze top 5 bezienswaardigheden is het onmogelijk dat je onvoldaan naar huis terugkeert na je vakantie te hebben doorgebracht in Canada!

Have your say