De mooiste plekken van Slowakije

Slowakije is een vakantieland dat nog steeds een beetje ondergewaardeerd wordt. En dat terwijl het land zoveel moois te bieden heeft. Je moet net weten waar de mooie plekjes zijn om optimaal te genieten van een vakantie in Slowakije.

Het hart van Europa
Slowakije ligt in het hart van Europa. De indrukwekkende geschiedenis en prachtige natuur maken Slowakije tot een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Er is veel cultureel erfgoed te vinden in dit land, dus het is zonde om Slowakije aan je voorbij te laten gaan.

Qua natuur kun je denken aan watervallen, kronkelende rivieren en meren, maar ook hooggebergtes en uitgestrekte bossen. Elke natuurliefhebber zal zich in Slowakije zeker op zijn gemak voelen.

Genieten in Bratislava
Ongetwijfeld zul je tijdens een vakantie in Slowakije een bezoek brengen aan Bratislava, de hoofdstad van het land. Deze schitterende stad ligt aan de rivier de Donau. Vanuit je hotelkamer of vakantievilla heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen bij het historische centrum van de stad. Maak ook eens een wandeling langs de Donau in de avonduren.

Wandelen in Slowakije
Vysoké Tatry is de hoogste berg van Slowakije en uitstekend geschikt voor diverse bergwandelingen. Je kunt hier zelfs een bezoek brengen aan het kuuroord Tatranska Lomnica. Het Demänovskydal in de Lage Tatra is ook een aanrader voor een indrukwekkende wandeling. De prachtige flora en fauna zijn een verrijking van je vakantie.

De reis naar Slowakije
Binnen 2 uur ben je met het vliegtuig in Slowakije. Je kunt er natuurlijk een roadtrip van maken door met de auto op pad te gaan. Onderweg zie je dan ook nog mooie bezienswaardigheden van andere landen waar je doorheen trekt. Je bent in elk geval verzekerd van een fantastische vakantie!

Have your say