Japan, het land met velerlei gezichten

Houd je van uitdaging in je vakantie? Breng dan je vakantie door in Japan. Het is niet alleen het land van de rijzende zon, maar ook een land vol verrassingen en tegenstellingen. De indrukwekkende natuur en hypermoderne steden zullen ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Het land bestaat uit meer dan 30.000 eilanden met veel indrukwekkende bezienswaardigheden.

Het moderne Tokio
Tokio is natuurlijk de bekendste stad van Japan. Het stadsleven gaat hier 24 uur per dag en 7 dagen per week door. In de stad vind je grote wolkenkrabbers, maar ook kleine eettentjes en prachtige authentieke winkeltjes. Niet alleen de steden in Japan zijn hypermodern. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Shinkansen-treinen? Ze doorkruisen het Japanse landschap op een razendsnelle manier.

Japan is wereldberoemd vanwege de kersenbloesem. Vooral het voor- en najaar zijn uitstekend geschikt om dit natuurverschijnsel te komen bewonderen. Er is zelfs een apart feest aan gewijd: Sakura. Het is een feest dat uitbundig wordt gevierd door elke Japanner. Natuurlijk moet je daar een keer aan hebben deelgenomen.

Mount Fuji
De beroemdste berg van Japan is Mount Fuji. De berg is bijna 3.800 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Japan. Je kunt er uitstekend wandelen en klimmen. De beste maanden om dat te doen zijn de maanden juli en augustus. Het gebied waar de Mount Fuji ligt is een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Zo heb je hier de mogelijkheid om je tent op te slaan en te genieten van talloze watervallen, meren en bossen.

Duiken en snorkelen op Okinawa
Ben je een fervent duiker of ga je graag snorkelen? Breng dan zeker een bezoek aan Okinawa. Dit eiland heeft niet alleen mooie stranden, maar ook schitterende koraalriffen. Ze zijn kleurrijk en je komt er in aanraking met veel verschillende vissoorten. Bovendien worden er op dit eiland vaak reggae festivals georganiseerd. Een aanrader als je van muziekfestivals houdt!

Praktische tips voor een vakantie naar Japan
Voor een reis naar Japan hoef je geen visum te regelen. Een paspoort is voldoende. Er zijn geen vaccinaties die je hoeft te halen bij de GGD. Wel is het raadzaam om een goede reisverzekering af te sluiten.

 

Have your say