Ontdek kleurrijk Nepal

Één van de meest bijzondere landen van Azië is Nepal. Het is zó anders dan ons eigen landje met haar vele tempels, haar kleurrijke huizen en haar gastvriendelijke mensen. Voor de reisliefhebber is Nepal dan ook de perfecte reislocatie om te bezoeken.

Druk Kathmandu
Als je naar Nepal gaat met het vliegtuig, land je altijd op Kathmandu Airport. Je zult je ogen uit kijken in deze drukke stad. Overal zijn bijzondere gekleurde bussen te vinden en de wegen zijn nogal chaotisch. Wat ook direct opvalt is de vriendelijkheid van de mensen. Verblijf je bijvoorbeeld in een hostel of hotel? Grote kans dat de mensen je proberen te helpen bij alles wat ze kunnen. De meeste ho(s)tels bevinden zich in het toeristische centrum Thamel, maar ga vooral buiten dit centrum een kijkje nemen. Wandel bijvoorbeeld naar Patan, een historische wijk met adembenemende tempels, of neem een kijkje op Swayambunath, de heuvel waar de Monkey Temple op staat en waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.
Nepal_landscape_1
De bergen in
Nepal is natuurlijk juist meer dan steden. De prachtige Himalaya staat voor een groot deel in dit land. Vanaf Pokhara kun je diverse trekkings doen, zowel voor beginners als voor de echte professionele wandelaar. Wil je maar een dag of drie wandelen? Ga dan voor de route naar Poon Hill, waar je een super uitzicht hebt over het Annapurna gebergte. Wanneer je door de sneeuw wilt lopen en minimaal een week onderweg wilt zijn, dan moet je kiezen voor de zwaardere ABC-route of de tocht naar de Mount Everest. Onderweg slaap je in eenvoudige lodges van de lokale mensen, waar je meestal maar een euro per nacht voor betaalt. Waar je ook bent in de Himalaya, je hebt overal fantastische uitzichten over een bijzonder natuurgebied.

Have your say