Ontspanning en avontuur in Afrika

Afrika: veel meer dan een safari
Wie aan Afrika denkt, die hoort al snel de leeuwen brullen, de luipaarden grommen en de olifanten tetteren. Veel vakantiegangers associëren Afrika dan ook met spannende safaritochten waarbij men gewapend met fototoestel en verrekijker in een legerkleurige jeep de Big Five tegemoet rijdt, oftewel de leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel. Toegegeven, een safari is een van de leukste Afrika-belevenissen, maar dit veelzijdige continent − het op een na grootste werelddeel − biedt vakantiegangers zoveel meer: van bedrijvige medina’s in Marrakech tot besneeuwde Kilimanjaro-toppen en van zinderende Serengeti-vlaktes tot windsurfers in Kaapstad, in Afrika vind je het allemaal!

Op avontuur in Zuid-Afrika
Je kunt, om een voorbeeld te noemen, naar Zuid-Afrika reizen: niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Afrika. Huur bijvoorbeeld een houten lodge in het befaamde Krugerpark en houd je verrekijker alvast in de aanslag, want de kans dat je er naast rondhuppelende impala’s, grazende giraffes en modderige nijlpaarden de Big Five zult aantreffen is aanzienlijk. Of reis af naar het prachtige Kaapstad met zijn koloniale architectuur en mondaine stranden, waar je avontuurlijk met witte haaien kunt duiken of ontspannen een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn kunt drinken in een van de nabijgelegen wijngaarden met uitzicht op de Tafelberg!

Ontspannen in Mauritius
Of houd je meer van een echte strandvakantie, bijvoorbeeld op een tropisch eiland midden in de Indische oceaan? In dat geval kun je prima naar Mauritius reizen. Op dit Afrikaanse eiland dat wordt omringd door talrijke koraalriffen vind je namelijk de parelwitte en met palmbomen bezaaide stranden waarnaar iedere strandliefhebber op zoek is. Van het levendige Port Louis tot de vele luxe resorts die over het hele eiland verspreid te vinden zijn, in Mauritius kunnen watersporters, duikers en strandliefhebbers hun hart ophalen!

Have your say