Op wintersportvakantie naar het buitenland

vrouw met ski's

Je hebt er al heel lang naar dit moment toegeleefd en eindelijk is het dan dit jaar zover: je gaat op wintersport naar het buitenland! Er zijn verschillende wintersportbestemmingen waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een land zoals Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Tsjechië en Duitsland. Welk land heb jij gekozen?

Goedkope vliegtickets boeken

Als je een verre bestemming hebt gekozen, is het heel goed mogelijk dat je vliegtickets hebt geboekt of nog gaat boeken. Probeer je vliegtickets zoveel mogelijk via een vergelijkingswebsite te boeken. Dan ben je vaak veel goedkoper uit. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een all inclusive vakantie, maar dan zitten de meeste onderdelen bij je vakantie inbegrepen. Voor de zekerheid kun je dit navragen bij het reisbureau.

Met de auto op vakantie

auto in de sneeuwAls je op wintersportvakantie gaat, is het altijd handig om jezelf goed voor te bereiden. Soms gelden er in het buitenland andere regels als in Nederland. Dit is handig om te weten als je met de auto naar je vakantiebestemming toegaat.

Als je bijvoorbeeld gaat wintersporten in Duitsland, zijn winterbanden verplicht. Door deze te gebruiken ga je bovendien met een veilig gevoel de weg op. Hier vind je een overzicht van de best verkochten autobanden. Kijk vooraf op internet of er in bepaalde landen regels gelden omtrent de veiligheid van je auto, voordat je met de auto naar wintersportvakantie vertrekt. Tegenwoordig kun je ook vaak applicaties op je telefoon downloaden die je de tips per land geven.

Skiën voor beginners en gevorderden

Natuurlijk wil je dolgraag op de ski’s staan als je een wintersportvakantie hebt geboekt. Een skipas is daarin onmisbaar. Als je nog geen ervaren skiër bent, is het raadzaam om niet gelijk voor de moeilijke piste te gaan. Je kunt beter voor de wat makkelijkere piste kunnen en naarmate je meer ervaring opbouwt, kiezen voor de wat moeilijkere variant. De moeilijkheidsgraad van de piste in aangegeven met kleuren. Van makkelijk naar moeilijk is het groen, blauw, rood en zwart.

Wintersportvakantie is vooral genieten

Geniet van al het moois om je heen als je een wintersportvakantie hebt geboekt. Beleef de sneeuw, de prachtige hoge bergen en een stralende zon die alles een sprookjesachtige uitstraling heeft. Vergeet daarom niet om mooie foto’s te maken en deze op een later tijdstip te delen met je volgers op Facebook, Twitter en Instagram!

Have your say