Het populairste wintersportland van Europa: Oostenrijk!

Bij wintersport landen denk je al heel snel aan Oostenrijk. Dit is vrij logisch omdat Oostenrijk een van de landen is waar de meeste wintersport toerisme is, vooral van Europa. Naast dat Oostenrijk bekend staat om zijn wintersport, is het ook een prachtig land die veel te bieden heeft wat betreft natuur en het bezichtigen van de omgeving. Wanneer je dus geen behoefte hebt aan wintersport, is het land nog steeds absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Wanneer je een wintersport liefhebber bent is Oostenrijk dus ook absoluut een aanrader. In deze tekst gaan we kijken wat Oostenrijk toch zo populair maakt.

Voor iedereen

Wintersport is een sport die iedereen kan leren. Van jong tot oud, van beginner tot ervaren. Voor alle categorieën van mensen is wintersport een ontzettend veelzijdige sport. Voor de beginners is het altijd mogelijk om lessen te volgen op de piste. Voor de ervaren wintersporters zijn er verschillende moeilijkheidsgraden qua pistes zodat het ook voor hen leuk blijft. Skien is voor de beginner makkelijk, maar wordt moeilijker naarmate je het niveau hoger brengt. Voor snowboarden geldt het precies andersom. Wanneer je het snowboarden onder de knie hebt, scheur je iedereen voorbij, maar het kan soms moeilijk zijn om dit onder de knie te krijgen.

Wintersportland

Oostenrijk is een echt wintersport land. Omdat er zoveel toerisme is wat betreft het skiën, is het land hier natuurlijk op voorbereid en aangepast. Ook zijn alle pistes goed onderhouden en is alles in de buurt te vinden wat nodig is voor een goede wintersport ervaring. Ook kun je bij de verschillende skigebieden vaak skispullen huren. Wanneer je zelf geen wintersport spullen hebt, kun je deze dus gemakkelijk huren bij een van de huur gelegenheden. Je kunt natuurlijk altijd eigen wintersport artikelen kopen, maar dit is handig om te doen wanneer je vaker gaat skiën. Het is natuurlijk zonde wanneer je alles hebt aangeschaft en het vervolgens toch niet leuk vindt.

De volgende stap is het betreden van de piste. Tegenwoordig is de technologie zo ver dat de sneeuw niet meer uit de lucht hoeft te vallen. Wanneer er onvoldoende sneeuw op de piste ligt, hebben de skigebieden de mogelijkheid om kunst sneeuw te spuiten zodat er alsnog genoeg mogelijkheid is om te skiën. De mogelijkheid tot het volgen van skiles is bijna op elke ski gelegenheid mogelijk. Voor de mensen die voor het eerst gaan of de mensen die toch nog even willen oefenen is dit ideaal. In de buurt van de ski gebieden zijn enorm veel restaurants en cafés. Mocht je even een hapje willen eten of een drankje willen drinken dan is ook hier de mogelijkheid voor.

Een andere reden waar veel mensen voor naar Oostenrijk gaan is natuurlijk de aprés-ski. Het afsluiten van de dag in een cafe is een soort traditie geworden voor de mensen die op wintersport gaan. Aprés-ski is een algehele benaming voor het stappen of uitgaan wat gebeurd na het skiën. In de dorpen om de skigebieden zijn voldoende verschillende gelegenheden voor aprés-ski zodat er voor ieder wat wils is.

Kiezen voor een eigen vakantiewoning

Naast de wintersport is er dus nog veel meer te beleven in Oostenrijk, denk bijvoorbeeld aan een prachtige wandeling door het landschap van Oostenrijk of een bezoek aan Wenen. Mocht je nou helemaal lyrisch zijn over het land dan zijn er natuurlijk altijd genoeg keuzes wat betreft vakantiewoningen in Oostenrijk. Naast het voordeel dat je op die manier altijd naar Oostenrijk kan gaan en geen accommodatie hoeft te zoeken, kun je de vakantie woning ook uithuren zodat je er een extra zakcentje aan kan verdienen. Er zijn zowel vakantiehuizen te koop vlakbij de verschillende skigebieden, maar ook in de minder toeristische gebieden van Oostenrijk. Voor ieder wat wils dus.

Have your say