Sri Lanka, het mooiste eiland van Zuid-Azië

Sri Lanka is een land in Zuid-Azië en uitstekend geschikt om tijdens je vakantie te vertoeven. Letterlijk vertaald betekent Sri Lanka ‘prachtig eiland’. Het land doet deze naam zeker eer aan. Tijdens een rondreis door dit Aziatische land zul je je voortdurend verwonderen over de schoonheid die je hier aantreft.

De diversiteit van Sri Lanka

Bijzonder aan Sri Lanka is de veelzijdigheid van het land. Zo kun je met de auto of bus langs de rijstvelden reizen, terwijl je aan de kust uitstekend kunt verblijven aan een van de tropische stranden. Wanneer je liever met wilde olifanten of krokodillen wilt kennismaken, dan is dit mogelijk in de verschillende nationale parken van Sri Lanka.

De mooiste plekjes van het land

De westkust van Sri Lanka is erg toeristisch. Je kunt er een paar dagen verblijven, maar wanneer je de identiteit van het land echt wilt leren kennen, kun je het land beter intrekken. Verblijf bijvoorbeeld eens een paar dagen aan de kabbelende baai van Unawatuna of breng een bezoek aan de eilanden van de Malediven.

Reisduur

De totale vluchtduur naar Sri Lanka is ongeveer 14 uur. Houd rekening met een overstap in het Midden-Oosten of India. In de zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland en in de winter 4,5 uur. Houd daar bij het plannen van je reis rekening mee.

Voel je welkom in Sri Lanka!

Iets dat zeker zal opvallen tijdens je vakantie, is de gastvrijheid van de bevolking. De mensen in Sri Lanka zijn warm en toegankelijk. Je zult je daarom direct welkom voelen wanneer je uit het vliegtuig stapt. Een prettigere manier om je vakantie te beginnen is er niet!

Have your say