Vier je vakantie in Liechtenstein

Vind je het leuk om binnen een kort tijdsbestek veel Europese steden of landen te ontdekken? Dan mag een bezoek aan Liechtenstein eigenlijk niet ontbreken. Het is een dwergstaat die in het midden van Europa ligt. Het wordt begrensd door zowel Zwitserland als Oostenrijk en is vooral ook een echt belastingparadijs, net als het kleine staatje Monaco.

Geschikt voor een korte stedentrip
Aangezien Liechtenstein slechts een minuscuul vorstendom is, moet het land het vooral hebben van het toerisme. Er zijn veel toeristen uit Zwitserland en Duitsland die een trip maken naar Liechtenstein en vooral de hoofdstad Vaduz bezoeken. Natuurlijk pas jij daar als Nederlander ook uitstekend tussen.

Uiteraard is het vooral de natuur en het landschap van Liechtenstein dat erg bijzonder is om te ervaren. De schitterende heuvels en bergen geven je een gevoel van veiligheid en ongekende pracht.

Bezienswaardigheden in Vaduz
Een attractie die je in Vaduz niet over het hoofd kunt zien, is Schloss Vaduz. Het is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Helaas kun je er niet in, maar Schloss Vaduz torent boven alles uit en is dus overal goed waar te nemen. De oudste gedeeltes van dit kasteel dateren van de 12e eeuw.

De St. Florin Kathedraal is een kerk die je ook zeker niet aan je voorbij mag laten gaan. Sinds 1997 is deze parochiekerk pas kathedraal. Brand er bijvoorbeeld een kaarsje voor iemand die je dierbaar is.

Overnachten in Liechtenstein
Je kunt in Liechtenstein overnachten in een hotel, appartement of bungalow. In de zomer zijn er ook 2 campings waar je kunt verblijven. Welke accommodatie je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een prettig verblijf in Liechtenstein.

Have your say