Een wandelvakantie in Schotland

schotland

Schotland is een fascinerend land waar je uitstekend je vakantie kunt doorbrengen. Het ligt dichtbij Nederland zodat je er niet ver voor hoeft te reizen. Voor zowel een ontspannen als actieve vakantie kun je in Schotland uitstekend terecht.

Schotland is een land dat je heel goed kunt leren kennen door middel van een wandelvakantie. Het geeft je de kans om de sfeer van elke streek in het land te proeven. Bovendien zijn de landschappen in Schotland schitterend om met eigen ogen te zien. Je zult je verbazen over de diversiteit aan landschappen die je hier aantreft.

West Highland Way en Great Glen Way

Een lange wandelroute die je kunt kiezen is de West Highland Way in Schotland. Deze route is zo’n 152 kilometer lang en daarom ben je dus echt wel een tijdje mee bezig om die te wandelen. Onderweg kom je de mooiste bezienswaardigheden tegen, zo kom je bijvoorbeeld oog in oog te staan met het grootste meer van Schotland. De wandeltocht eindigt in Ben Nevis. Je kunt hier je wandelvakantie afsluiten met een rit in de Harry Potter trein.

Een andere route waar jij je prima kunt vermaken tijdens een wandelvakantie is Great Glen Way. Je wandelt hier onder andere langs het meer van Loch Ness. De tocht van 117 kilometer eindigt in de historische stad Inverness.

Handige tips

In Schotland wil het nog weleens regenen, neem daarom altijd een regenjas mee als je gaat wandelen. Wanneer je niet al teveel rekent op mooi weer, kun je een uitstekende vakantie tegemoet gaan. Overnachten kun je doen in een eigen tentje, maar het is ook mogelijk om onderweg ergens een accommodatie te boeken.

Een wandelvakantie in Schotland is in elk geval een ervaring om met veel plezier op terug te kunnen kijken!

Have your say